
Mersin Deniz Müzesi, Türk deniz harp tarihinin geçmişini gözler önüne seren ana sergi salonunda deniz harp tarihi konusunda kronolojik bilgi verilmekte; sergi salonunda dönemlere ilişkin gemi modelleri, sancak, arma, askeri kıyafetler, kesici, delici ve ateşli silahlar ile yağlı boya tablolar sergilenmektedir.
Müze, Yenişehir ilçesi Muğdat Camisinin güneyinde sahile yakın bir konumdadır.Yeni Hizmet Binası Zemin kat dahil iki katlı olup, Ana giriş kapısından içeri girildiğinde Danışma, Güvenlik ve Hediyelik eşya satış ofisi ve ziyaretçilerimizin çocuklarının hoşça vakit geçireceği çocuk oyun ve etkinlik alanı bulunmaktadır.
Eshab-ı Kehf, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bulunan ve kutsal olduğuna inanılan bir mağaradır. Eshab-ı Kehf Mağarası önceden beri önemli ve kutsal kabul edilir.300 m2 genişliğinde 10 metre derinliğinde bir mağaradır. Mağaranın yanında Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen 3 şerefeli bir cami bulunmaktadır. Mağaranın çevresinde hediyelik eşyalar satan dükkânlar, restoranlar, otopark ve tuvalet bulunmaktadır. Eshab-ı Kehf mağarasına giriş ücretsizdir.
Atatürk ve eşi Latife Hanım 20 Ocak- 2 Şubat 1925 tarihleri arasında Mersin’i ziyaretlerinde on bir gün boyunca bu evde konuk olmuşlardır. Atatürk Caddesi üzerinde kentin odak noktasında yer alan yapı, 1897’de dönemin Almanya Konsolosu Bay Christman’ın Mersinli tüccar Mavromati’nin kızıyla evliliği nedeni ile konut olarak yaptırılmıştır. Mimarı bilinmeyen yapı Krisman (Krizman) Konağı olarak bilinmektedir. belediye encümeninin aldığı bir kararla Atatürk Evi olmuştur. 1980’de kamulaştırılarak 1982 yılında Kültür Bakanlığı’nın mülkiyetine geçmiştir. 12 Ekim 1992 tarihinde Atatürk Evi ve Müzesi olarak resmi açılışı yapılmıştır.
Park yürüyüş sevenlere deniz kenarında uzun bir yürüyüş parkuru sağlamaktadır. Daha iç kısımlarda çiçek tarhları vardır. En merkezi yerde Refah Şehitleri Anıtı yer almaktadır. Bu anıtın bir yüzünde Refah Faciasına, diğer yüzünde Ertuğrul Faciasına ilişkin yazıtlar vardır. Üçüncü yüzde ise Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak'ın mesajı yer alır.
2008 yılında parkın doğu kesiminde Mersin Kongre ve Sergi Sarayı yapılarak hizmete sokulmuştur. Bir yapay göl ve üç büyük kongre salonundan oluşan kompleksin yüzölçümü 3160 metrekaredir. Bu kompleksin batısında ise 2000 kişilik bir açık hava tiyatrosu yer alır.
Muğdat Camisi (resmî adıyla Hazreti Mikdad Camisi) Mersin'in en büyük camisidir. Cami adını sahabelerden Miktad bin amr 'dan alır. Cami Yenişehir merkez ilçede ve 36°46′57″K 34°36′5″D koordinatlarındadır. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı arasındaki arazidedir. Caminin yeri eskiden beri halk arasında bir ziyaret yeri olarak bilinirdi. Cami bu yere 1980 yılında inşa edilmiştir. Mersin Deniz müzesi ve mersin arkeoloji müzesi camiye güneyden komşudur.
Mersin Ordodoks Kilisesi, Mersin içinde yer alan kilisedir. Halk arasında Arap Ortodoks Kilisesi olarak da bilinir.Kilise Mersin’de Mersin halkevi ve mersin atatürk batıdan komşudur. Akdeniz kıyısı ve Atatürk Parkı'nın kuzeyinde yer alır.Atatürk caddesi üzerinde olup, 36°47′36″K 34°37′30″D koordinatlarındadır.Mersin’de 19. yüzyılın ikinci yarısında Suriye’den çok sayıda Arap asıllı Ortodoks aile yerleşmişti. Yüzyıl sonunda 195 aile vardı. Bu aileler daha çok deniz ticareti ile ilgileniyorlardı. Kilise bu cemaatin dini ihtiyaçları için yapılmıştır. Kilisenin arsası 1849 yılında Dimitri ve Tannus Nadir tarafından bağışlanmıştır.[1] Osmanlı hükûmetinden izin alındıktan sonra kilise inşa edilmiş ve 1870 yılında hizmete girmiştir.